Podem dir que Catalunya Música fa trenta anys. O bé que és el seu aniversari. O que fa els anys el 10 de maig… Fins i tot podem dir que compleix trenta anys. Podem dir la mateixa cosa de diferents maneres. Ara, el que no hem de dir mai és que és el seu *cumpleanys!

Avui parlem d’aniversaris i felicitacions!

Quan volem desitjar llarga vida a algú, li podem dir “per molts anys!”. A les Illes, “molts d’anys!” o “molts d’anys, i bons!. I, a part de “gràcies”, ens poden contestar “en vida teva” o “en vida de tots”.

Aquestes fórmules serveixen en sants, aniversaris i altres ocasions semblants. Són les més tradicionals –venen del llatí Ad multos annos— i, com que expressen això tan bonic de voler compartir per molt de temps els moments bons, val la pena mantenir-les ben vives.

La fórmula “felicitats!” és molt més recent i, si no volem que es mengi les altres, l’hauríem de limitar a celebracions puntuals com ara el naixement d’un fill o un premi guanyat a la rifa. En aquests casos també tenim “enhorabona!”.

Per acabar, com que no voldria fer ploure en dates tan assenyalades, no em sentireu cantar l’Anys i anys, per molts anys. Ara, com que en general no ens sabem la lletra en català del famós Happy birthday to you, en vull dedicar una versió a Catalunya Música. La melodia, poseu-l’hi vosaltres mentalment.

El temps passa volant,

els petits es fan grans,

sembla ahir que vas néixer

i ara ja tens trenta anys.

 

Per molts anys, Catalunya Música!

Versió sonora

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s